Pages

Monday, April 5, 2010

sebak..

salam..

nak cerita sikit.. tadi aku gi teman kawan aku beli barang kat Unaco- one of supermarkets kat samarahan ni. aku juz temankan dye jer beli barang..nak dijadikan cerite..

*kat bahagian sayur2 n ikan bilis*
aku nampak laa seorang lelaki tua ni. i bet his age is about 70-80 years old.. entah.. ape yang buat aku rase sebak tbe2 is mase dye beli ikan bilis.. sounds odd rite? bukan aku nak kate pelik dye beli ikan bilis tapi.. mase dye beli tu, tangan dye terketar-ketar nak masukkan pusuk @ ikan bilis tu dalam plastik..

dalam hati aku terdetik
"nape pak cik yang berumur macam tu nak g beli barang dapur? an old man like him, deserves to stay at home.playing with his grandchildren..relax.."

nak kate dye xde anak..ntah..aku xrase macam tu..kesian dye.teringat aku ngn mak ayah kat umah. mak bapak, mek janji mun kitak 2 dah tua lak, xmok ktk polah kja kdak ya..cian kitak..mek sayang kitak duak..:(


old folks deserve better life.please them


lagi satu cite..

4 months ago, i think..
aku, mai n marina. we managed to go to Desa Ilmu. nak beli barang..but then ari ujan. kami pun duduk la kat kaki lima tu, near to Jinki. dalam hujan tu, nite that time, aku nampak sorg lelaki tua ni, kayuh basikal tua dia..dan semakin menghampiri kami.

xlame lpas tu, aku nampak dye mnuju ke public fon near to us. he inserted a coin, coin tu kwa balik. then dye masukkan lagi, kwa balik. he tried many times, tapi mesin tu xnak terime gak duit dye, maybe rosak.

dalam hati aku, sebak. xtaw nak cakap pe. mesti dye try nak call anak dye, rindu ke..ape ke.. xboleh la tengok org tua macam tu..tengok air muka je dah buat aku sebak.. dalam ujan plak kayuh basikal..without payung.. dah sampai kat ctu, public fon xley gne plak..

mmm..maybe some of u rase base jer ble bace cte ni.. tapi aku mmg xbleh tngok org tua yang macam xsesuai buat je macam tu..





aku bayangkan aku kat tempat diorang..

till then..

bye..nite..salam..


3 comments:

Lein John said...

sedih ku baca post kau kin...
hguhuhhuhu.... mun aku, x mk gk ku nangga nya dak ya...
cian ba... huhuhu

she_QueEn said...

yalah ow..sdeyh bha..huhu.ku sa mok nangis juak ngga urg tua ya malam tadik. ari ya pun sama. xtahan ku ngga, alu lari ku..

Dya said...

yalah..tedah ae....huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...