Pages

Tuesday, March 9, 2010

ske @ xske?

we meet again :)

aku baru jer abis Lab untuk one of the subjects for this sem >>Data Stucture and Algorithm<<.. aku amek lab yang same session ngan DYNE and SMILEY. tapi ari ni Smiley x g lab. dye soh aku salin source code untuk klas ari ni. lepas tu aku tnye dye balik, "bukan mmg aku ke yang slalu salin source code nye?".. hahha. ;)

i'm juz kidding. boh ambik ati.

kalau kat dalam klas data struct ni aku ske pg kat dyne. sbab dyne tere programming. kalu ade masalah mmg aku slalu rujuk kat dye. tapi kesian jugak la kdg2, baru jer nak rilek, aku lak menyampuk mintak tlg tengok kan source code aku. sori Dyne. tq juak sbab tolong kmk.. :)

buah ati merangkap kekasih ati aku..:") ari ni dye balik awal ckit dari aku. tapi before dye balik tadi, ktorang makan same2 kat kafe sakura. dye blanje la macam base. eheh :) then lepas makan, ktorang makan lak ABC yang d beli kat Shahpura. thanks sayang.i <3 u..esok jangan lpe datang klas taw..mun kitak xdatang klak xda org mok ngan mek makan tgh ari..huhu. >>padahal boleh jer makan ngan org lain.sje nak mengade << hahha :P

ok, berbalik pade klas data struct. i don't know ape prasaan sebenar aku ngan subjek ni,. aku xleh la nak tanamkan prasaan xske. sometimes aku rase subjek ni ssh sebenarnye, tapi dalam mase yang same, penting plak.. FYI, i'm taking Multimedia Computing kat Unimas ni. tapi aku nye program ni lebih kpade programming sebenarnye.

ari tu, waktu sem 1, aku amek Introduction to Progamming taw..carry mark ok jer.tapi final..huh..macam ape..hahah.bukan aku xblaja,tapi bukan rezeki aku kot. awal bulan 2 tu plak aku amek slip result aku kat mentor aku.mmm..dye xde la marah ngan result aku, tapi dye bagi motivasi ckit..

dye tanye "nape result xok?"

aku jawab "malas kot."

mentor cakap "nanti saye nak awak dapatkan target pointer tu >>which he had mentioned before that<<, tapi kalu awak xdapat,awak kne justify"

aku pun jawab "baiklah"

then, he looked at my programming result, >>segan jugak sebenarnye<<, dye cakap macam ni.

"Nurashikin, dalam bidang IT ni, xkire la awak ambik Multimedia ke, Network ke, IS ke..as long as IT, nadi kamu ialah programming. walupun kamu amek Multimedia, kamu taw wat animation, interface, tapi programming kondem, xde makne. company sekarang ramai yang carik programmer yang berkaliber, bagus dalam problem solving. ape2 pun sekarang saye nak kamu blaja btul2 n kaji ape yang patut ok.."

aku hanye mampu tersenyum. InsyaAllah, akan saye perbaiki kelemahan saye. terima kaseh atas nasihat tersebut. :)




dah jadi student ni, xseharusnye kte benci sesuatu subjek kan? kalu benci base nye xscore. haha. aku dah banyak pengalaman dah. SPM dulu pun, sebab xske Sejarah la, coz banyak bende nak d bace, pointer SPM aku jatuh. aduss..frust aku.. ucapan terime kaseh tetap d hulukan kepade cikgu2 yang mendidik aku. terime kaseh cikgu.:)

haha. ambik lah iktibar ye..jangan ade prasaan xske kat subjek taw.

ok that's all

salam.

6 comments:

NatashaTroy said...

mena2 ya. hehe. xpat ta xska ngn subj. tgga cam aku last sem, sbb xska glak222222 ngn computer2 aka programming, alu repeat ku paper ya. hauhua. alu xbrani agik ku anok2 subj. maklumlah, dlok2 fail xpayah repeat. hehe. ;) btw, manjak ny ngn gerek. hehehe. :P

she_QueEn said...

yup.sangat betul.hahha.programming tok penting, especially untuk urg yang amek IT n engineering macam kta.haha.mun xpandei ya,xtauk la nak madah pa.huhu. aie,malu ku d pdh manjak ngan gerek.hak2. :")

Nor Ras Amierra bt Marzuki said...

kin, bla kawin boh lupak jemput kmk k?
:)
hihi
kin, mcm kmk, kmk pun x mok ambik engineering..sbb ya kmk x ambik unimas..mun kmk tauk kmk dpt engineering, lmak da kmk apply unimas..
bak kata org, x semua yang kt mok, kt akan dapt..jgn risau, allah tgh atur yang terbaik untuk hidup kt...:)

Nasz said...

aih...ko ambik it duhal....sma la kta...lak ko kerja ngn aku...hehe..jd secretary...ok x??

she_QueEn said...

mira: hahah.lamak gik nak kawen ya mira.heheh. tapi InsyaAllah,mun ada jodoh, ada la kad datang lak.:).. pegajaran nya,mun apply pa2 selit2 jak nama unimas.hehe.kitak pun senang nak balit.skjap jak dari umah alu smpei fakulti. :).. tapi jangan la nyesal k dapat kat cnun.. Allah berik yang terbaik bagi sapa2 yang ada usaha.kmk sokong kata2 kitak

she_QueEn said...

nasrie: aie bha.haha.bukan ku da madah kau dolok ka aku amek IT.lupak ko hooo..banyak makan semut.hak2. cit!! hamba xmau jadi secretary tuan hamba.haha.aku mok jadi boss kau.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...