Pages

Monday, March 1, 2010

hoho

hai..lamak dah sik tulis kat blog tok..hahah..xda masa sebenarnya..banyak keja jak aku..

mmm..today is 1st March 2010.xsangka dah masuk bulan ke-3 tahun 2010..cepatnya masa berlalu ka? ;)

semalam, aku ade latihan palapes. for those yang study kat ipta, mostly taw ape yangt dimaksudkan dengan palapes.but those whi don't know, PALAPES stands for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan..rasanya la..haha.aku pun xsure what it stands for actually, tapi it has something to do with wataniah..

ok, nak cte ckit. semalam aku ade ujian kecerdasan asas (UKA). perrgh..letih kot after ujian tu..

in the exam, semua pegawai kadet dari peringkat junior sampailah senior buat:
a) road relay 4X10m
b) sit up
c) larian 2.4 km
d) angkat badan bengkok siku (kot namanya..aku pun xsure)

well..the test was really entertaining, even sedikit tough laa...mane x nye,,dah sebulan cuti, tbe2 lak di suruh berlari.xpe la kan..just do it Nurashikin!

yup, my body is aching.. sakit n sengal2.huhu. ): tapi bukan aku sorang,all my frens pun same jugak,kire fair la kan? hahak.jahatnye..;)

after the test, we (pegawai2 kadet) managed to go to kolam renang, near to UNIMAS.aku dah tahu lame da ade kolam renang kat situ,tapi xpenah pegi plak..huhu.yesteday was the first time.

kat sane aku blaja macam mane nak apungkan diri.ye la..xkan masuk tentera xreti berenang, tentera ape tu..huhu. i was fortunate bcoz my fren willing to teach me..thanks fren.:)

staf kate, ade gune nye kalu pandai apungkan diri.ye la..walaupun xpandai berenang,at least kte x tenggelam kalau kat laut nanti.tunggu bantuan sampai if anything bad happens.btul jugak kan.

malam tadi pergi warung 2000.hahah.lame da xlepak kat sane. makan? xla..marina jer yang makan..hahah. marina2..awak ni memang suke makan laa...hihi

k..that's all.

bubye.c ya next time.

3 comments:

NatashaTroy said...

uit. best nar wak latihan palapes ya. molah ku nabes jak. huahua. :P btw, best of luck! imy! :)

Sejati Sarawak said...

takut ku nengar latihan palapes kau ya....
xpa, kau kan kuat.... teruskan usaha.....

she_QueEn said...

tasha:hahha.pbest juak la.tapi tiring..huhu.ok. tq.imy2..:)

jenel:makseh jenel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...