Pages

Friday, July 22, 2011

Sound trouble vs. bersin

Hye hye hye. 

Aku nak cite sikit ni. Malam tu aku baring kat depan tb. Rancangan ape entah aku tak ingat. Yang pasti bukan berita. Huahua. Aku jarang tengok brite. *pengakuan ikhlas*


Patut la kurang pengetahuan am aku ni. Haha 

Wawa rasenye dah tido mase malam kejadian. Gile awal budak tu tido. Selalu malam-malam dye la bising. Haha

Bapak aku pulak tengah urut bahu mak aku. Entah kenape mak aku kate dye tak sihat aritu. Base la. Umo dah meningkat. Sambil-sambil tu tonton tb ngan aku la.

Sambil-sambil tu jugak, parents aku borak. Ala. Borak suami isteri. Hal anak-anak. Aku taknak campo. hal orang tua. *konon la tak campo*

Tengah kusyuk layan tb, aku bersin "Accchhuuummm!"

"Alhamdulillah" aku mengucap dalam ati.

" Waalaikumsalam!" Bapak aku jawap.

Terkejut aku. Beruk aku pun terkejut.


Bapak aku mengomel "Sape la plak datang umah malam-malam macam ni,". Konfiden dan lajunye bapak aku pegi ke depan umah, nak bukak pintu.

Aku ngan mak terpinga-pinga. Tengah pikey ade ke orang bagi salam?sape yang datang? 

"Laa. takde orang pun" kate bapak setelah didapati takde orang kat pintu.

"Takde orang. Yang pelik nye ade orang bagi salam". kate bapak pastu terus sambung urut bahu mak. Seram tibe-tibe aku.

"Bukan ke orang ke yang bersin tadi?"  aku tanye.

"Ha'ah laa. Shikin yang bersin tadi"

"Eyh ye ke? Macam orang bagi salam je"

"Betol la. Shikin yang bersin"

Bapak diam. Blurr sekejap. Mesti tengah berpikey.

Aku tepok dahi. Gelak kat bapak aku. Sampai terbatuk-batuk aku. Lucu dengan ape yang jadi. Ngehngeh. 

Bapak pastu gelak sakan. Baru paham. Haha. Kalau Wawa ade mesti dye gelak macam setan sambil tepuk dinding. Hahaha

Ni sound trouble ke aku yang bersin kuat sangat? Tapi aku rase dah cukup ayu dah aku bersin. Haha


Tu je la. Bye :D

image source : google. 


10 comments:

ANISA said...

perghhh...kuat sgt la tu bersin sampai bapak kamooo dh konpius....lawak sgt2

Shiqeen said...

hahaha. haiissh. tak kuat kot. haha

! BUDAQ MANJE..AZLEEN AZIZ ! said...

hahaha....lwak ar...

Shiqeen said...

budak manje : hehe. gelak kuat2 :D

amir aizat said...

ini budak bersin kuat ni,hihi

h A n Y S said...

bapak ang konfius kot, dia ingat bunyi ang bersin tu bunyi ketukan pintu, HAHA

aiman fanboy k-pop said...

hohoi....ajaib...!!bersin kedengaran cam org bg salam..hehehehe...nanti jumpa aiman,bersin kuat2 tau....tak payah beri salam..ehehehehe....

Shiqeen said...

amir aizat : haha. ye ke? ish bukan kot.. haha

hanys: tu la pasal. myb dye yang konpius. base la, urg dah berimo kan.. hehe ;)

aiman : yeahh..nnt shikin buat macam tu. :P

*Vivilicious* said...

dpt kmk mejin gney rupa bapak ktk angkt dr kerusi ya..

Shiqeen said...

miss v: hehe. tinggi iamgination kitak. bagus2 :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...