Pages

Tuesday, July 12, 2011

Kalau la dapat RM1 juta

Hye hye hye

Woooowwww. RM1 juta. Sape nak angkat kaki! Hehe. Dah-dah turun kaki semua. Tak baik kalau budak-budak tengok (takde kaitan sebenanye). Haha

Kalau la korang dapat RM1 juta, apa korang nak wat ngan duit tu? Kalau aku banyak benda la aku nak wat. Salah satunya aku nak gi Makkah. Haa. Ni dah kali kedua aku sebut sal gi Makkah. Mudah-mudahan diperkenankan. Amiin.. Hehe. Nak wat aji, nak angkut satu angkatan family aku. ;) Kalau betul-betul dapat buat kan bes, aku lah manusia paling bahagia kat atas muka bumi ciptaan Allah ni..

Selain tu aku nak besarkan rumah parents aku ni. Tak payah la beli rumah lain, rumah parents aku kat kampung ni pun dah cukup. Nak kasi cantek sikit. Tambah perabot ke. Hehe. Lagipun mak aku penah cakap tak bagi aku kawen selagi rumah ni tak setel. Hahaha :P Kalau rumah dah setel, maknanya green light la kan? :D Ngeh ngeh

Gamba hiasan je ok :P

Mak aku tukang masak, ade cita-cita nak bukak kedai makan sendiri. Aku terfikir la nak bagi modal kat mak aku. dari 1juta nak bagi beberapa ribu untuk modal berniaga, tak luak pun kan kalau nak dibandingkan ngan jasa mak aku curahkan kat aku. I love u mummy :) lagipun mesti hari-hari aku makan free. Hehe. Aku jugak yang untung kan? :P

Cantik nye ;)

Nak beli tanah jugak kalau ade duit banyak macam tu. Aku pernah baca satu artikel ni. Dinyatakan kat situ, digalakkan umat manusia menyiapkan diri umpama manusia di zaman nabi-nabi dahulu kala. Sebab dunia ni nak samapi penghujung dah. Satu masa nanti, satu perkara akan menimpa kita semua menyebabkan semua peralatan atau mesin mahupun kenderaan tak ley digunakan. Macam zaman dulu la. Sebab itulah manusia digalakkan mengumpul tanah, menggembala, belajar seni mempertahankan diri, belajar pedang, belajar memanah, belajar berenang dan sebagainya. Bayangkan kalau masa tu semua mesin tak dapat digunakan, maka bile nak berperang pun kena manual la. No machine ok. Huhu. Ni aku dapat dari arikel FB. Wallahualam.

Aku nak derma la kat sapa-sapa yang patot, nak tolong sapa yang memerlukan. Yang ni aku tak nak hurai panjang. Biarlah aku bagi guna tangan kanan, tangan kiri disorokkan. Betol ke ayat aku? Hahaha. Tapi paham la kan maksudnya ;) Ngahgah :P


Ni satu lagi cita-cita aku, nak bukak Cyber Cafe la. Hehe. Aku amek IT, so focus sekarang ni kat mende macam ni la. Aku bukan lah pakar sangat dalam hal komputer ni but I'm still learning. Lagipun abang dan adik aku ade, nanti dye jadi pekerja biar aku jadi bos :P kejam sungguh. Haha :D Takdela sampai macam tu. Sama-sama la keje. Hehehe.

Boleh tak rasenye? ;)

Jap. Ada tak orang buat contest kat blog nak bagi RM 1juta kat pemenang? hehehe. Aku nak joiiinnn :P Kaya gile kalau ade orang wat camtu, gile pun tak kaya macam tu. Hoho.

Korang nak watpe lak kalau dapat RM1 juta? RM ok. Bukan matawang lain :P

Itu saja update tok kali ni. 

Bye kawan-kawan ;)

10 comments:

Noor Khairunnisa said...

wah... chak gilak... maok3...

Shiqeen said...

pa yang chak no? hehe ;)

WuMing said...

Wahh..kalau ada sejuta... boleh cerita panjang nii...Pernah lah jugak berangan...he..he..he..Jadi Blogger dan main Forex fulltime adalah satu impian

Shiqeen said...

Wuming : Haha. Ye. Kalau nak cite sal duit satu juta mmg tak abis nye. Ha. Boleh jugak tu. hehe. ;)

Noor Khairunnisa said...

chak umah ya... huk3

Shiqeen said...

hehe. nang chak umah ya :D

Dea said...

kacakk kafe ya.. hehe... mun xda rm1 juta pun ktk leh bukak kafe mun ktk maok.. wahh.. tetiba imagin g kafe kawan dikpun...:P

Shiqeen said...

nadia : hehe. kafe ya nang kacak! yerrr. mesti nadia pk mok mintak diskaun :P ok2 boleh jak :P

ANISA said...

nk buat company sendiri boleh?? hik3

Shiqeen said...

hehehe..lagi lah boleh nisa :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...