Pages

Thursday, July 21, 2011

Terlebih education

Hye hye hye.

Aku ada sorang adik pompuan. Orangnye macam lelaki sikit perangai. Maklum lah. Budak lagi. dah besar nanti ladies macam Paris Hilton la kot. 

Eyh tak nak lah. Seksi sangat. Nak Heliza Helmi la. Ayu sikit.

comel dye

Ari tu, Wawa tengah minum coke, air feveret dye. Glup glup bunyi tatkala Coke diteguk. Mase minum tu dye toleh kat aku sekejap, pastu buat muka takde perasaan. Then dye teruskan minum air tu.

Dalam hati aku, " taik idong masin punye adek." Padahal gune duit aku.

Tapi aku tak kesah. Mana-manalah. Haha

Abang aku pulak lalu depan kitorang. Nak  kua ngan kawan-kawan katenye. Member laki dye ramai da tunggu kat lua. Semua naik moto. 

Abang hulur tangan kat aku, aku salam sambil cium tangan dye. Memang macam tu. Aku adik yang baik. *konon*

Abang hulur pulak tangan kat Wawa. Wawa sambut dan cium. Macam base, abang nak la cium pipi dye, tanda sayang kat adik.

Wawa menjerit " Tak nak. Tak nak cium pipi. (sambil melarikan pipi dye)"

"Laa. Nak cium sket. Base boleh je"

"Tak nak. Orang cakap tak nak!!"

Aku cakap " Laa. Abang kan sayang Wawa. Sebab tu abang cium"

" Abang bukan nak sayang orang."

"Aik. Nape cakap macam tu. Memang abg sayangkan?"

"Dye bukan nak sayang orang. Dye nak rogol orang"  Muka adik sikit punye serius. Takde tanda nak bergurau langsung.

Sebaik je dye cakap macam tu, macam setan aku dan abang aku gelak. Aku siap hentak-hentak kaki kat lantai.



Bapak aku yang tengah tido tu pun boleh tergelak sekali. Mungkin mase tu. dye pun dengar kot.

Ni dah terlebih education rasenye. Niat nak express sayang dye, tapi pikey lain pulak. Macam mane kawan-kawan? Haha

Tu je kot. Bye :D

image source : google

19 comments:

Pendamba Mawar said...

hahaha..naya abg kena

ANISA said...

sama larh adik nisa gk...yg num 3..katanye,"akk hilang la macho ameer kalau akk cium2 ni"
xde aweks pandang nnt..
nk je ckp,"time ko kecik akk la yg belai2 ko" dlm hati je la mampu...

Shiqeen said...

pendamba mawar : hahaha. tu la pasal

anisa: haa. taw takpe. adik kite tu, siap abg kite mandikan mase kecik. bleh pulak cakap macam tu. hadoii

izyan yasmin said...

ahahah , klaka je .

Shiqeen said...

izyan yasmin : haha. memang kelaka mase tu.

merahitujambu said...

sy pulak sellau buli abang sy juga..ahahah..klaka kaa korg ni

Shiqeen said...

merahitujambu: ye? eyy. jahatnye dye bully abg dye. heeh :P

Hanim Mahali said...

ahaha... tak pasal pasal kata abang nak rogol dia... mesti pengaruh tv ni...

Shiqeen said...

hanim : haha. rasenye macam tu la

aiman fanboy k-pop said...

hehehehehehe...macam2..budak kan..biasalah...^^

Shiqeen said...

aiman : hehe.. adik memang macam tu. ade je dye tuh :)

ntcm von misteriusha said...

hehe cumel lar wawa tu

Shiqeen said...

hehe. dye memang macam tu :D

syAzAnA said...

haha. saket perut tahan gelakk. adoiyaiiiiii!!!


Nak dengar lagu terbaru dari Rebecca Black??

Shiqeen said...

syazana : hehe. gelak puas2 :D

yad'z said...

hurm... ish3... bahaya budak2 ni.. terlebih advanced.. kene kawal tu.. nanti kat luar dia cakap bukan2 dengan orang lain.. naya je...

Shiqeen said...

yad'z : betul2. mmg perlu control. :)

chokeLy said...

hahaha.. kelakar la adk wawa tu.. umor die bape erk??

Shiqeen said...

hehe. 10 tahun umo dye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...