Pages

Friday, July 8, 2011

Wawa, basikal dan Tahajjud Cinta

Hye hye hye

Baru je nak menaip ni. Hehe. Ade idea boleh la bercerita kat belog ni, kalau takde, macam mane nak update kan ;)

Petang tadi aku gi umah mak cik aku. Rumah tu nak kate jauh, boleh la. Kalau berjalan pun amek mase 15 minit.  Kalau dulu mase kat Unimas, before depo bas dipindahkan kat Kenanga, aku memang da base jalan jauh sebab nak naik bas pergi fakulti. Tapi sekarang ni dah cuti, lemak dah berkumpul, nak jalan pun tak larat. Haha


Aku naik basikal nak gi umah makcik aku. Lenguh kaki mak taw nyah. Adek aku relax je bawak basikal dye tuh. Hahaha. Kalah dengan adek sendiri. Malu je. 

Wawa dan basikal kesayangannya

Hahahaha. Mengong. Nasib baik basikal yang aku kayuh tu laju, basikal adek aku gune plak yang dah semput nye, so boleh lah aku mengekalkan kedudukan kat depan. Hoho.

Si Wawa adek aku ni ala-ala lelaki sikit perangainya, mungkin sebab masa kecik dulu dye banyak abiskan mase ngan bapak, abang and adik laki aku. Aku kan sekolah kat bandar lain, mak aku lak jarang ade kat umah. Tak kisah la perangai cam lelaki pun, naluri perempuan tu ade lagi. Boleh je kalau aku ajak lipat kain dan buat keje-keje pompuan yang lain :)

Basikal ni entah yang ke berape dah. Hahaha. Takde keje main la basikal. Mula-mula mase nak beli basikal dulu, dye Primary 1. Bapak aku janji nak belikan basikal tok dye, dye siap tanda kat kalendar lagi bile bapak aku nak beli basikal. Ngeh ngeh. kalau ingat balik, lucu la jugak. Kecik lagi kt mase tu.

Baru je pas tengk cite Tahajjud Cinta kat TV3, ganti cinta Keranamu Laila yang dah abis minggu lepas. Ok la cite tu. Pelakon pun yang hebat-hebat. Macam Fouziah Ghous, Nor Fazura etc. Part yang paling menarik perhatian aku, masa Citra (Nor Fazura) bual ngan mama ( Azizah Mahzan) kat fon. lebih kurang macam ni la dialog dye.

Citra: Mama wat ape kat London tu? Shopping?
Mama: Shopping? Mama dah boring dah dengan this gloomy London. Baru dua bulan lepas kat sini, ni datang balik, papa lah ni.
Citra: Owh.. Ma, ape kata mama pegi ke Mekah, tempat paling cantik dan suci.
Mama : ......(pastu ubah tajuk)

Aku : Errr.. ade ke orang macam tu.. huhu -.- 

Hum.. mungkin ade kot orang macam tu. Aku ni pun baru 20 tahun hidup. Manusia ni kadang-kadang tak reti nak bersyukur kan. Duit banyak, rezeki melimpah, tapi lupa Tuhan. 

May Allah protects and keeps us at the right path. Amiin..

Tu je la kot. Bye


2 comments:

syafiqakarim said...

da lama gila tak baca mustika.
bukan merepek je ke ? haha
eh,dulu nanek ada gak mesin taip lama
tu. mana tah hilang -.-

Shiqeen said...

haha. ada certain yang merepek ckit kot, tapi banyak jugak fakta ;) mesin taip tu memang susah nak ditekan. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...