Pages

Tuesday, March 15, 2011

Cats :)


Assalamualaikum..

Wahh. Dah lame dah tak update blog nih. Kalau la blog ni rumah, mesti da bersawang kan. HAHA.

OK. Nak cakap sal kucing ari ni boleh tak? Asyik cakap sal perasaan jek. Boring la. HEHE. I am a cat lover. So much love to cats. Kucing comel sangat. Tak kire la kucing Parsi ke, Siam ke, Bengal ke, kucing yang macam anjing tu ke,ape-ape je la. Asal kucing mesti comel.

Kat rumah aku ade 5 ekor kucing. Semuanya dah besar lah. Kucing remaja. Lalala~ HEHE. Kalu ikut yang sebetulnye, kucing aku ade dalam 20 lebih ekor, *lebih tu aku xingat la brape*, tapi dalam range macam tu laa. Tapi banyak yang da mati. Mati mase kecik. HUHU. Kesian kan :'(

Kucing yang paling tua namanye Na O Mei. Macam penah dengar kan name tu? HEHE. Tu watak dalam satu drama kat TV. Aku pun sebenarnye xpaham kenape mak aku bagi name tu. Lantak la. HEHE






Yang kedua tua, nameye Pimau. Kaler kuning. Comel sangat! HEHE. Betina, tapi aku hairan takde anak lagi sampai sekarang. Mandul kot? Ade ke kucing mandul? HUHU..






Yang ketiga tu antare kucing yang aku sayang. Aku panggil kucing tu Itam. Bulu ala2 kucing Egypt, tapi ntahlah. Bukan Egypt kot. Aku pun tak taw baka ape Itam ni sebab kucing ni orang bagi kat mak aku. So kitorang bela la sampai sekarang. :) Yang bes sal Itam ni, kalu aku bagi die makan kat situ kan, situ jugak la die makan. Sebab tu aku kate Itam ni baik :)






Ni lagi sekor, namenye Grey. Bulu tak grey pun. Saje panggil macam tu. HEHE. Mak die la si Na O Mei tu. Macam kembar.






Yang last sekali, aku agak umo die dalam 6 bulan kot. Aku panggil die Chemoy. Kawan aku, si Watiqah tu bagi name kat die. Chemoy ni, aku n Kino jumpe kat bawah pokok besar, on the way nak g Warung 2000 malam tu. Sedih gile bile 1st time jumpe Chemoy. Kaki die plak patah, kecik lagi kot mase tu. Mase aku amek die kan, soh die berdiri, die tak larat. Mesti die xmakan lagi mase tu. :'( Aku amek bawak balik umah. HEHE. tapi die ni suke gigit orang. Ngan aku die manje laa. Die tido ngan aku kalu aku balik umah :)





HEHE.. suke kucing sangat :). Tapi tak semua la suke kucing kan. Ade orang tu, siap pijak-pijak kucing gune high heels lagi tu. Bangkai punye orang. Huh. Aku kalu jumpe orang macam tu, memang kene la die.. Pastu ade yang marah-marah kucing, sampai sanggup potong tangan kucing sebab kucing curi ikan. Ape jenis manusia la macam tu. Kurang ajar. *tibe2 emo*

Kucing ni haiwan kesayangan Nabi. Layan la baik2 kucing tu k? :)

Tak rugi baik ngan kucing, dapat pahala ade lah.

Done merapu.

Assalamualaikum..

4 comments:

riezmohd said...

comel smua kucing ya..

Dea said...

wah..kaler biru mata nya??.. sapa nama pusak ya tek ow..:)..

she_QueEn said...

sob: yalah comel. nama pun pusak ^^

nadia: hehe. xda mata nya biru :). kenak flash ya biru ya. hehe. namanya Grey :)

Ras Amierra said...

http://skutermerahsayerpunyer.blogspot.com/
url baru kmk...
cute na juak pusak2 ktk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...