Pages

Sunday, August 7, 2011

Nak cakap sal haiwan lak

Assalamualaikum

Hye hye hye bloggers and kawan-kawan :)

Dah masuk 7th day pose da ari ni. Amacam pose? Ok tak? Jangan pose yang yok sudah. Datang umah bukak periuk. Haha

Korang suke kucing tak? Aku sangat suke ngan kucing. Actually dulu tak suke. Lagi-lagi anak kucing. Pergghh. Mase tu kalau ade anak kucing datang dekat aku, mesti aku menjerit.

"Awww awww"

Sambil angkat kaki. Geli konon. Huh. Tak ley pakai langsung aku mase tu. Kucing punye la comel aku ley geli.


Mangkok tol geli lak kat kucing dulu.

Sekarang tak geli dah.

*************

Kat umah aku setakat ni ade 8 ekor kucing. Tak termasuk yang mati kena langgar kereta, yang hilang dan macam-macam lagi. Aku agak ade dalam 20 lebih ekor kucing kot.

Semuanya kucing biasa je. Bukan kucing baka bulu berat. Hehe


Nape kucing biasa? Sebab niat aku nak bela kucing je. Tak lebih dari tu. Kalau ade jumpa kucing terbiar kat tepi jalan tu, bawak je la balik umah. Bertambah koleksi kucing aku. Hehe

Masa cuti ni lagi la. Setiap pagi, tengah hari, malam aku kena bagi diorang makan. Suara aku je la laku kalau nak panggil bala tentera aku ni gi makan.

Suara orang lain tak laku. Huhu

*************

Pagi tu aku abang aku tak bangun lagi dari tido, cuma dye terdengar bunyi aku bercakap-cakap ngan seseorang.

Pastu masa dye tengah masak mee Sedap nak sarapan pagi, dye tanye aku

"Mana Wawa?"

"Wawa sekolah la"

"Eik. Betol ke sekolah. Bukan dye tak gi sekolah ke ari ni"

"Betol la pegi. Mane de Wawa kat umah"

"Habis tu ko cakap ngan sape pagi tadi?"

Aku diam kejap.

Hishh. Haha. Mesti abang aku ingat aku cakap ngan adik aku. Aku cakap ngan kucing sebenanye. Takde orang nak borak ngan aku, aku cakap la ngan kucing.

Sampai mak cik aku penah cakap aku pelik sebab aku cakap ngan kucing. Ciss. Dye ape taw. Mekap je tebal. Huh. Itu komunikasi ngan binatang la.

Kalau boleh bukak tempat untuk bela kucing-kucing terbiar macam Paws tu kan best. :)


Ok tu je la kot.

Babai! ;)

image souce : google

5 comments:

fiezah91 said...

hehe.minat kucing duhal.. kucing kiut dan sik menjadi masalah pun nak berkelakar dengan kucing :)

Shiqeen said...

fiezah : yup2. mena.. hehe. p pusak mek nok kecik ya bok jak ilang marek :'(

idah-alhabsyi said...

kita suka kucing jugak, paling best bila kucing meow balik time kita cakap2 ngan dia. haha
salam ramadhan ;)

Shiqeen said...

idah : betul2 :)salam ramadhan jugak :)

fiezah91 said...

di ambik kmk kali deng kucing ktk ya. hehehe :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...