Pages

Tuesday, August 16, 2011

Sape cakap cite Melayu tak best?

Assalamualaikum

Hye bloggers dan kawan-kawan :)

Sekarang ni aku tengah layan Karak. Actually dah berape kali aku khatam tengok cite ni pun aku tak pasti. Cite ni orang Melayu buat ok. Bangga sikit sebab ada cite yang best macam ni.


Jangan jadi macam sesetengah orang tu. Bile ajak tengok cite Melayu, jawab nye macam ni.

"Sorry aku tak layan cite Melayu, cite Melayu tak best"

Macam haprak. Tengok IC lu kejap. Melayu kan? Malu la sikit cakap macam tu. Kalau cakap pasal Cite A tu tak best, can you just mention it? Tak yah la cakap cite Melayu tak best. General sangat.

Common sense la ni. Ada otak pikey. 

Memang la kritikan perlu untuk memajukan sesuatu. Agak-agak la kan?

**********

Hisshh. Menyimpang dah aku ni. Haha. Aku nak cakap sal Karak sebenanye. Overall memang cantek cite ni. Meremang gak la bulu roma aku bile tengok cite ni. 

Bulu roma je ok. Bulu hidung, bulu lain-lain dalam normal state. Haha

Especially part Sheera bacakan terjemahan ayat Kursi tu. Dengan menagis nye lagi. Masa Sheera bace terjemahan tu, baru aku sedar yang aku ni tak taw pun makna ayat Kursi tu. Aku just taw baca tapi tak paham. 

Aku terase diri aku ni teruk.

Ade peluang kan nak baiki diri? Jom sama-sama faham dan hafal makna ayat Kursi :)



image source : google

10 comments:

SweetyMui2 said...

part hantu ya xberapa seram glak p dapat goosebumps part nya baca ayat kursi ngan terjemahannya skali ;')

Shiqeen said...

aok. ya lah tek. hehe. part ya la meremang tengkok mek. :)

♥ Dea ♥ said...

gmbar, bunyi, suma ok.. just cta tok mek xphm endingnya.. xbrapa glak sa mek.. hehe

gus gik cta merong mahawangsa nk dplh KRU dolok dr karak tok..:P

Shiqeen said...

hehe. kenak xpaham nadia? nya just madah jgn kuyut ngn urg mati sa nya :D

Cik Ct said...

ermm.. mual2 je cter psl karak.. pastue dh cter len.. btw, filem yg cantik..

ANISA said...

tak tengok lagi citer KARAK...
penakut sikit la...hehee
walaupun orang kata tak seram..
hilang ke'macho'an ku tidakkkkkkkkk

Shiqeen said...

cik ct : ye. cantek :)

anisa : macho? haha :P

Cik Ct said...

ehehe.. suntingan filem setanding luar negara taw..

Mizz Atie Zieya Shukri said...

cte ni mmg best gila...
ada motif..
ada pengajaran

spoil_psycho said...

hahahaha...
aku pun dah layan beberapa minggu yang lalu..
nang seram... nya mpun script selalu terngiang2 di dalam palak aku.. sampe kinek... cita flat 3A pun best oi... aku buk marek download cita hijab.. macam best.. tp belum tga gik... huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...