Pages

Friday, June 17, 2011

I'm s touched Aiza. :)

Hye. Another quick update :)

Tadi aku nline kat Facebook. Tengah aku syok-syok mengadap mende alah tu, tibe-tibe abang aku bawak epal an milo. Nak cecah katenye. Erk. mesti korang pelik kan ngan idea tu. Ade plak cecah ngan Milo ye epal tu? Cecah ngan sambal rojak penah la macam aku selalu wat kat Unimas. huhu

Aku pun dengan muke tak malu mintak kat abang aku. Actually aku tak mintak pun. Aku ambik je mase abang aku gi dapo kejap. Hahahaha. Sori bang. I love u :P

Aiza pulak datang dah kat facebook. Macam berminat lak dye ngan resipi pelik tu. Hehe. Last- last dye try gak. Tapi bukan ngan epal, dye try ngan buah plum n tomato. Ni note yang Aiza buat selepas cubaan terhadap resipi tersebut :

Hai2.....

Malam nie ada resepi baru...cara baik tuk jaga kesihatan...sye dapat ilham nie dari sahabat sye...dia makan milo ngan epal...jadi disebabkan kat umah saye x d buah mila...jadi digantikan dengan buah plum + buah tomato....bahan2nya...

1) dua camca besar milo....
2) sebiji buah plum
3) sebiji buah tomato
4) gula secukup rasa

mula2...

ikutla citarasa masing2...macam sye suka minum milo o...x suka letak susu..n sye suka wat milo ais...gula letak cikit jer...coz nanti nak tmabah ais...
lepas tu...buah2 tadi potongla ikut cara masing2...yang penting masuk mulut juga nanti...heheh...
dah siap sumenya....bolehla dihidangkan....

nak tengok hasilnya...jap2....


nie air milo...
yang gelap tu buah plum k...yang oren2 tu buah tomato...
nie buah plum cecah ngan milo...
nie buah tomato cecah ngan milo..

selepas dah cuba kedua2nya sekali...hasilnya...

rasanya lebih sedap makan ngan buah plum....tapi selepas air milo dicecah dengan kedua2 buah nie....air milo sye telah berubh rasa...menjadi lebih sweet...heheheheh...

bolehla cuba...x rugi pun....^^

source:  Aiza nye FB :P


Hehe. Bagus ni. Kalau hari ni ari-ari makan pun sedap. :) Terharu tetibe rasenye Aiza buat notes tu. Thanks Aiza. I'm touched. I miss u :)


p/s: nanti ade resipi lain saye cakap kat awak lagi :D

2 comments:

Noor Khairunnisa said...

lak mek mok coba gak :P mesti dap... heeee

she_QueEn said...

hehe. cobalah! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...