Pages

Tuesday, June 28, 2011

Betapa aku rindu ngan Kawaters

Hye hye hye. 

Korang penah join KAKOM tak? Hehe. Soalan pelik. Sori sori. Bebudak matrik taw la ape KAKOM tu. Karnival Kokurikulum Kolej Matrikulasi kot name panjang dye. Mase KAKOM ni banyak acara yang dipertandingkan macam chess, tennis, badminton, kawad pun ade. :)

Aku dulu penah join kawad matrikulasi untuk KAKOM ni. Sesi 08/09. Mase sekolah pun aku join kawad bomba, so mase matrik, nak ambik point punye pasal, aku join lak kawad KAKOM. Dah tu je yang aku reti wat. Haha. Nak main benda lain tak reti pulak. 

Name kawaters tu lecturer matrik aku yang bagi. Name dye aku tak ingat la. Hahaha. Mase perjumpaan kan dye selalu check kehadiran peserta KAKOM matrik aku. Footballers, netballers.. Mase untuk bebudak kawat lak, takkan nak panggil foot drillers kot, panjang gile name. Bebelit lidah nak menyebutnye.  So, dye panggil  kawaters je. Hakhak. Kreatif. Bravo bravo bravo.

Dalam ramai-ramai budak kawad tu, yang paling rapat ngan aku ni dye haa.

yaya

Yang lain-lain tu rapat gak. 2 bulan latihan tu cukup buat kitorang kenal antara satu sama lain. Banyak suka suka mase aku join Kakom ni. Yang sukenye tu, hari-hari dapat jumpe kawan-kawan yang best dan lawak macam diorang. Care pulak tu. Yerrr. Haha. Paling bahagia bile menang dalam pertandingan tu la. Tak sia sia usaha kitorang. Dua bulan tu latihan pegi masjid yang kat area situ sebab nak guna kawasan luar masjid tu untuk latihan. Pertandingan pun kat situ. Naik jalan bukit lagi on the way g sane. Ingat lagi aku, hari hari gune kasut drill yang berat tu. Hahaha. Ape ape pun tu kenangan yang aku takkan lupe.

Dalam kalangan bebudak kawad tu, ade sorang yang sore dye sedap. Nyanyi cam Siti bai. Hahaha. Ni dye.

Yang tak pakai berey tu Fayrus.
Hahaha. Name kawan aku yang sore sedap tu Fayrus. Yaya ngan dye macam kembar. Orang cakap la. Hehe. Ni sorang lagi, name dye Ariff. Aku rase dye macam abang lak sebab dye sangat tinggi and matured. :D

arif
Skuad lelaki
Skuad lelaki aku mase Kakom tu la. Hehe. Sangat sporting. Mase Kakom diorang yang tolong kilatkan kasut skuad pompuan. Pompuan lak tolong iron baju diorang. Kerjasama tu ade. Ukhuwah yang kuat antara kami. :) I loike.

Yaya, Syafri, Staf Hamzah
Haa. Itu la jurulatih kitorang.Agak tegas la. Biase la bekas tentera. Aku and kawaters lain panggil dye Staf Hamzah. Pangkat sarjan kalu tak silap before dye pencen. Paling aku tak ley lupa mase dye marah ari tu. Perghh. Gerun. Dalam keras ade lembutnye. :) Kadang-kadang kawaters gi umah dye makan-makan. Hehe. 

Faezah dan Nisa

Ngeh ngeh. Faezah ni pulak classmate aku mase kat matrik. Kalau ari selasa tu muka kitorang je la lambat gi latihan. Sebabnye kelas abis pukul 5, so lambat la sikit gi latihan. Si Nisa tu lagi best, umah dye dekat-dekat matrik je. Gile la bagus. Tiap-tiap minggu balik umah. 

Ketua Platun Terbaik 

Yeah.. Itu dia Syafri. Squad leader aku mase kat matrik. Dapat Ketua Platun terbaik tahun tu :) Kalu boleh memang nak cite sal sume kawaters. Sebab aku rindu. Tapi tak larat aku nak menaip nih.

Zakuan, shima and arif
Ngeh ngeh. Asal topi ko macam tu Zakuan? Jadi doktor nanti aku nak diskaun kat klinik ko. lalala~ Hehe..

Shima pun ade laa. Ade jugak yang kate aku n Shima ni same. Haha. Tapi bagi aku tak laa. Shima ni lagi tinggi kot. Ngeh ngeh :D Doktor gigi, saye nak tampal gigi saye~ lalala~

Syafri dan Hafizal
Aiskrim Pakcik Aiskrim
Kami
Kami suke bergambar ;)
With Staf Hamzah and Miss Azma

Ish ish. Gamba aku snap mase kakom banyak sebenanye. Tapi terdelete sudaa before aku sempat bagi kat kawan-kawan aku. Huhu. Sob sob sob.Tu je la. Daa~


*Aku takde gamba skuad pompuan la. Korang ade?

3 comments:

ANISA said...

hey walaupun rumah dekat je dgn matrik,x selalu balik taw...
temankan mmbr yg ddk jauh...
baik x?? kekekeke

Shiqeen said...

ye.. baikla tu anisa. hehe :P

Hashimah binti Ismail said...

cyikin...aku buat blog semata2 nak buat entry pasal kawat tau..tunggu entry aku nant psl korg ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...